Praktijkmanagement in crisistijden: dit zijn de tips and tricks van Andy Coomans

We zitten momenteel volop in crisis, dat heb je ongetwijfeld al gemerkt. Hoe speel je hier als praktijk op in? En hoe kom je hier zo goed mogelijk uit? Andy Coomans, onze docent praktijkmanagement, helpt je er graag mee verder met enkele nuttige tips and tricks!

Ten eerste: er zijn twee fases in een crisis. Iets om rekening mee te houden! Ten eerste heb je de crisisfase, waar we ons momenteel in bevinden. Dit is de fase waarin een praktijk of organisatie lamgelegd wordt. Nadien komt de herstelperiode, die nog ettelijke malen langer duurt dan de crisisfase. Hier vallen vermoedelijk de meeste slachtoffers.

De eerste vraag die je je moet stellen is: zijn er mogelijkheden om mijn patiënten te blijven helpen? En natuurlijk ook: hoe kan ik verder in dit verhaal? Kijk daarbij naar de toekomst en bereid je voor op de herstelperiode die er zit aan te komen.

Hoe doe je dat dan? Blijf communiceren. Maak video’s, schrijf blogartikelen, … Whatever works for you. Waarom? Jij hebt tijd, mensen hebben tijd, én ze willen op dit moment niets missen van het nieuws. Ze zijn dus con-ti-nu online. Als je nu die aandacht meepakt, zal je meer bereik krijgen. Dat zal de voedingsbodem zijn om, zodra dat je praktijk opnieuw open gaat, te kunnen knallen.

Dus wat onthouden we: jij stelt nu best een actieplan én een postcoronacampagne op, waardoor mensen na de crisis hun weg heel snel terugvinden tot bij jou. En om met de woorden van Andy te eindigen: “Op dit moment worden de leeuwen van de schapen gescheiden.” You can do this!