Voor de community, door de community:

ken jij Ultrasoundcases.info al?

ultrasoundcases

“Elk nadeel, heeft zijn voordeel”, zegt men wel eens! Daarom maken wij van deze periode graag volop gebruik om (bronnen van) kennis met jullie te delen. En om op dat elan verder te bouwen: ken jij Ultrasoundcases.info al?

Ultrasoundcases.info is de grootste website ter wereld die echografiecases aanbiedt. Je vindt er -helemaal gratis- meer dan 7.000 casussen, meer dan 100.000 echobeelden en 2.500 videoclips op terug. De website werd opgestart in 2004 door de Nederlandse radioloog Dr. Taco Geertsma en werd in 2019 volledig vernieuwd door Sonoskills. Het platform is intussen ook opengesteld voor andere professionals om casuïstiek te delen: voor de community, door de community dus!

De site schetst bovendien altijd een erg volledig beeld: alle casussen zijn gepresenteerd met afbeeldingen in verschillende projecties om de specifieke structuren aan te merken. Daarnaast wordt er soms gebruik gemaakt van videobeelden om het dynamische aspect van de verschillende pathologieën te demonstreren. En last but not least: je kan er ook andere medische beelden raadplegen, zoals MRI of X-ray, indien ze beschikbaar zijn. Kortom, het platform vormt een essentiële tool in de toolbox van iedereen die nieuwsgierig én leergierig is voor alles wat met echografie te maken heeft. Je leest er alles over op hun website.

Wie meer wil weten over echografie of ermee aan de slag wil, kan bovendien ook steeds terecht bij Echografie Vlaanderen en bij ons opleidingsaanbod echografie.

logo echo vlaanderen
SonoSkills logo stacked