SmartEducation en de overkoepelend organisatie MovingSmart zijn door de Vlaamse Overheid erkend als dienstverlener in het kader van de KMO-Portefeuille. Hierdoor kunnen kleine en middelgrote ondernemingen en éénmanszaken opleidingen aankopen bij SmartEducation en wordt tot 30% van het inschrijvingsgeld betaald door deze subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid!

Maak je voor het eerst gebruik van de KMO-portefeuille?

Komt helemaal goed, we loodsen u er doorheen. Starten doen we door uw onderneming te registreren op de website van het ‘Agentschap Innoveren en Ondernemen’.
Een gedetailleerd overzicht van de procedure evenals een korte animatievideo vindt u hieronder terug!

Stappenplan aanvraag KMO-Portefeuille

1. Meteen na inschrijving voor een opleiding ontvangt u een automatische bevestiging van uw inschrijving in uw mailbox. In bijlage vindt u de factuur met alle info die u nodig heeft om de betaling van de btw uit te voeren en een subsidieaanvraag in te dienen. U betaalt het btw-bedrag van het inschrijvingsbedrag rechtstreeks via overschrijving naar SmartEducation (Moving Smart bvba) met vermelding van de gestructureerde mededeling die u terugvindt op de factuur van SmartEducation.
Opgelet : indien u deze email niet ontvangen heeft, controleer dan zeker uw ‘ongewenste mail’!

2. Indien u voor de eerste maal gebruik maakt van de KMO-portefeuille dient u onmiddellijk uw onderneming te registreren op de website van het ‘Agentschap Innoveren en Ondernemen’.  U klikt op de roze knop rechtsboven om uw aanvraag op te starten. Dit kan enkel via uw identiteitskaart/kaartlezer of een mobiele app (Itsme)! U dient enkele gegevens over uw onderneming te verifiëren en in te vullen.

3. Indien u reeds eerder betaald heeft via de KMO-portefeuille of uw registratie is in orde, dient u zo snel mogelijk uw subsidieaanvraag in orde te brengen via de website van de KMO-portefeuille.

– NACE-code voor ambulante revalidatieactiviteiten : ‘86905’.
– Erkenningsnummer dienstverlener : DV.O214910 op naam van MovingSmart (hoofdletters DV.O, gevolgd door de cijfers 214910)

Opgelet : Enkel het bedrag excl. btw komt in aanmerking voor de KMO portefeuille! Hou er dus rekening mee dat u bij het inschrijvingsbedrag het bedrag exclusief btw vermeldt.

4. Na het doorlopen van de 5 tabbladen, kan u uw subsidieaanvraag bevestigen en ontvangt uw subsidienummer. Ook via mail ontvangt u een ‘aanvraag tot storting’ en de stortingsgegevens voor uw eigen bijdrage aan Sodexo.

5. Nadat deze storting van uw eigen aandeel (70%) door Sodexo Belgium nv ontvangen wordt, maakt de Vlaamse Overheid de subsidie (30%) eveneens over naar deze rekening. U ontvangt hiervan een melding per e-mail. Opgelet: deze totaalsom wordt op dit moment nog niet betaald aan SmartEducation.

6. Dit is de laatste stap van de procedure. Nu kan u de betaling van het volledige projectbedrag overmaken aan SmartEducation. U meldt zich opnieuw aan via de KMO-portefeuille en vervolgens klikt u op de knop ‘betalen‘ van het project.
BELANGRIJK: vul hierbij ook de gestructureerde mededeling in die u ontving op de factuur van SmartEducation. Deze gestructureerde mededeling is identiek aan deze die u gebruikte voor de betaling van het btw-bedrag.

7. De betaling is nu 2-3 weken onderweg vooraleer hij door ons ontvangen wordt en kan verwerkt worden. Daarna ontvangt u van ons via mail een definitieve bevestiging dat uw betalingsprocedure is afgerond.
(Indien u in tussentijd nog een betalingsherinnering van ons ontvangt, dan mag u deze negeren.)

 

We hopen dat op deze uitgebreide informatie u kan helpen bij een vlotte afhandeling van de betalingsprocedure na uw inschrijving. Bedankt voor uw bereidwillige medewerking!
Hieronder vindt u tenslotte nog wat extra informatie terug ter ondersteuning van bovenstaande beschrijving die u kunnen helpen bij het opduiken van eventuele problemen.

Extra info :