PowerTalks Summer School

Timing the microbes: circadian rhythms and gut microbiota

PowerTalk met Len De Nys

PowerTalk Len De Nys
16 juli 2020 | 19u00-21u00

Stress less, Eat wisely, Move naturally and Sleep well

De meest krachtige voorspellers voor lang en gezond leven hebben doorgaans te maken met de processen waarmee we zijn geëvolueerd, meer nog, waarmee al het leven op aarde is geëvolueerd. Ons circadiaans systeem (ons dag- en nachtritme van 24uur) en onze darmbacteriën zijn zulke cruciale factoren.

Wanneer we hiermee in balans leven, zijn we meer beschermd tegen chronische ziekten en zijn we op weg naar een langer en gezonder leven. Wanneer we deze processen gedurende een langere tijd verwaarlozen, brengt dit een hele reeks van problemen met zich mee.

Datum: 16 juli 2020 | 19u00 – 21u00

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, personal trainers en artsen

Prijs : 58€ (excl btw)

Accreditatie : Pro-Q-Kine 4 punten

Len De Nys is na zijn kinesitherapieopleiding aan de KUL enkele jaren actief Len De Nysgeweest als kinesitherapeut in de (top)sportwereld. Dankzij verschillende inzichten vanuit de manuele therapie, osteopathie, fasciatherapie en lymfedrainage is hij de patiënt meer holistisch gaan benaderen. Zo is hij onderzoek gaan uitvoeren naar hoe we de groeiende golf van chronisch ziekten, stress- en pijn patiënten effectiever kunnen aanpakken.

Dit is uitgegroeid door een groter How to Live a Healthier Life-project, om het belang van een gezondere levensstijl te benadrukken via onderzoek, lezingen en maatschappelijke projecten. Momenteel werkt Len halftijds in het Nationaal Multiple Sclerose Centrum in Melsbroek. Verder begeleidt hij in de zelfstandige praktijk chronische stress- en pijn patiënten d.m.v. levensstijl aanpassingen en yoga.