PowerTalks Summer School

Oefentherapie: een gefaseerde aanpak van spierletsels

PowerTalk met Maarten Thysen

PowerTalk Maarten Thysen
23 juli 2020 | 19u00-21u00

Spierblessures komen veel voor bij sporters. Ondanks de hoge incidentie en progressie in diagnostische criteria, wordt er nog steeds gezocht naar het optimale management en de beste revalidatiestrategieën. De meeste spierletsels worden conservatief behandeld met uitstekende resultaten, toch blijft de kans op herval na het revalideren hoog. Onjuiste behandelingen, een tekort aan objectieve criteria of een te vroege terugkeer naar de sport kan het risico tot reinjury verhogen.

De classificatie, test- en behandelingsrichtlijnen van spierletsels worden overlopen tijdens deze praktijksessie. De integratie van load management, interdisciplinaire communicatie en het beslissingsproces vanaf de revalidatiestart tot de Return to sport fase worden verduidelijkt aan de hand van een Olympische casus.

Datum: 23 juli 2020 | 19u00 – 21u00

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten

Prijs : 58€ (excl btw)

Accreditatie : Pro-Q Kine 4pt

PowerTalk Maarten ThysenMaarten Thysen is MSc. Lichamelijke Opvoeding en MSc. Kinesitherapie, met een specialisatie in de Sportkinesitherapie en Manuele Therapie. Hij is mede-oprichter van GRIT Sports Clinic, een gespecialiseerde interdisciplinaire sportmedische praktijk in Leuven sinds 2014. 

Maarten startte als sportkinesitherapeut aan het sportmedische centrum van de  KULeuven, waar hij een ruime expertise heeft uitgebouwd inzake preventie en revalidatie van sportletsels.  Sinds 2003 begeleidt hij zowel nationale als internationale atleten en werkt samen met verschillende topsportfederaties, zoals onder andere de Vlaamse Atletiek Liga, Wielerbond Vlaanderen en de Vlaamse Yachting Federatie. 

Ook ondersteunt hij verschillende internationale teams. Hij is sinds 2010 verantwoordelijk voor de S&C training van het BMC-Vifit pro triathlon team. Tevens stelde hij voor OPQS pro cycling team gedurende drie seizoenen de off-bike trainingen samen.

Maarten maakte deel uit van Team Belgium op de Olympische Spelen van Peking 2008, Londen 2012 en Rio 2016. Met het schaatsteam rond Bart Swings was hij betrokken bij de Olympische Winterspelen van Sochi 2014 en Pyeongchang 2018. Op dit moment worden de atleten voorbereid op hun Road To Tokyo 2021.